AB PROJELERİ - Erasmus Plus Programı

27.11.2012 2335

Gaziantep İMKB Anadolu Lisesi'nin 2009 Şubat ayında başvurusunu yaptığı  "Göç ve Entegrasyon" konulu Comenius Okul Ortaklıkları projesi Ağustos 2009'da Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ( Türk Ulusal Ajansı ) tarafından kabul edilmiştir.

2011 Eylül ayına kadar sürecek olan proje Almanya,  İngiltere, İspanya, İtalya, Romanya, Estonya, Polonya'dan çeşitli okulların ve Türkiye' den de okulumuzun ortaklığıyla gerçekleşmektedir.

Proje kapsamında;  göç ve entegrasyonun önemi ve etkilerinin anlaşılması, farklı kültürde yaşamlar konusunda farkındalık oluşturulması, farklı ülkelerde göçle ilgili yasal durumların araştırılması, etnik stereo-tiplerin ve önyargıların analiz edilmesi, her okulun kendi ilinde bir uluslararası festival düzenlemesi, göçmenlerin yaşadıkları topluma entegre olmaları ve uyum sağlamalarını destekleyici ek çalışmalar yapılması amaçlanmaktadır.

Bu etkinliklerin her okulda gerçekleştirilmesine ek olarak üzerinde çalışılan konularda sunumlar ve fikir alışverişinin yapılması için çeşitli ülkelerde projenin toplantıları düzenlenmektedir. Bu kapsamda Ekim 2009'da Almanya'daki proje toplantısına Müdür Yardımcımız Adil DEMİRKIRAN, Proje koordinatörü İngilizce öğretmenimiz Selin YAMAN, İngilizce öğretmenlerimiz F. Efser NECİ ve Gül K. YETKİNŞEKERCİ katılmıştır.

Nisan 2010'da Polonya'daki proje toplantısına İngilizce öğretmenlerimiz Selin YAMAN, F. Efser NECİ ve Matematik öğretmenimiz İsmail PEKTAŞ ve 7 öğrenciden oluşan ekip katılmıştır.

Son olarak Ekim 2010'da Müdür Yardımcılarımız İsmet TİRYAKİ ve Mustafa ÇELİK, İngilizce öğretmenlerimiz Selin YAMAN, F.Efser NECİ ve 6 öğrenciden oluşan ekip İspanya'daki toplantılarda okulumuzu ve ülkemizi temsil etmiştir.

Okulumuz 20-26 Mart 2011'de de Almanya, İngiltere ve İtalya'daki ortak okullardan çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katılacağı projenin son toplantısına ev sahipliği yapmıştır.

2009-2011 yılları arasında 8 ortaklı olarak "Migration and Integration (Göç ve Entegrasyon)" başlıklı Comenius Okul Ortaklığı projesi yürüttük. Projo kapsamında Almanya, Polonya, İspanya ve Romanya ziyaretlerini gerçekleştirdik. İtalya, İngiltere ve Almanya'dan gelen öğrenci ve öğretmenleri misafir ettik. Projemiz örnek proje olarak seçilde ve İngiltere'de  düzenlenen

 

Uluslararası Örnek Projelerin sergilendiği Inclusion Final Conference'da,  Türkiye'den seçilen tek proje olarak yapılan çalışmalar sergilendi.

Projemiz ile ilgili detaylı bilgilere ve fotoğraflara  aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://drive.google.com/file/d/0Bxyhyi32AvGqVkxOdHc5SnFIYVU/view?usp=sharing